+36303537427 budaorskarate@gmail.com

Versenykarate

A verseny karate egyre nagyobb népszerűségnek és elismertségnek örvend a küzdősportok és általában a sportok között. A WKF szabályrendszerű verseny karate – melyet klubunk karartékái is megmérkőznek – a nem olimpiai sportok közül elsőként részese lett az Európa Játékoknak. Amióta hivatalosan is olimpiai sport lett (2020, Tokió), még nagyobb vonzerővel bír a fiatalok között. Klubunk jelenleg kb. 40 a Magyar Karete Szövetségnél regisztrált (igazolt) versenyzővel rendelkezik, hazai es nemzetközi versenyeken utánpótlás és haladó kategóriában is rendszeresen indulunk. A verseny karate minkét ágát, a kata-t (formagyakorlat) és a kumite-t (küzdelem) is oktatjuk és űzzük.

Klubunk tagjai, tanítványai az évek során megszámlálhatatlan versenyt nyertek, kupák egész sorát hozták el különböző versenyekről. Korosztályos Magyar Bajnokokat, Európa Kupa és Világ Kupa győzteseket neveltünk ki sorozatban. A kadett és junior (14-18) éves korosztály versenyzői korosztályos Európa Bajnokságról, Európa és Világ Kupa sorozatok (Ausztria, Csehország, Franciaország, Horvátország, Montenegró, Törökország) versenyeiről hoztak érmeket. A hazai rendezésű (akár magyar akár nemzetközi) versenyeken klubunk rendszeresen a legeredményesebb 3-5 magyar csapat között van. Minket tartanak a legeredményesebb utánpótlás nevelő klubnak.

2013 kiemelkedő évünk volt, remek csapatunk szuper eredményeket hozott: a Magyar Bajnokságon a 2. legeredményesebb csapat (6 arany, 3 ezüst és 4 bronz éremmel) lettünk és 2013 tavaszán a Budapesten megrendezett felnőtt Európa Bajnokságon versenyzőnk tagja volt a bronzérmes magyar női kumite (küzdelem) csapatnak.

2011-ben – eredményeink elismeréséül – az új budaörsi Sportcsarnokban mi rendeztük a Magyar Bajnokságot. Az utóbbi években társrendezői vagyunk a Hungarian Open versenynek, melyet szintén a budaörsi Sportcsarnokban bonyolítunk le.

Természetesen a versenyzők felkészülését és versenyzését, a külön versenyzői edzőtáborokat a klub erejéhez mérten anyagilag is támogatja.

2022. Magyar Bajnokság
Utánpótlás csapat 3. hely