Sihan Straub Katalin

Közzétette

Sihan Straub Katalin 42 éve kezdett karatézni, a Magyarországon akkor gyakorolt stílust tanulta, a Shotokant. Azóta is kitart e mellett. Első mestere dr. Gulyás Péter volt, majd Kisgéczi Jenőtől tanult karatézni. Barnaövesként 3 évig Görögországban élt és edzett, már fekete öves mesterként tért haza 1988-ban.

1996-ban Macedóniában egy karate kiképző központban dr. Ilja Jorga 8. danos (azóta 10. Dan-os) mester előtt vizsgázott 4. danra. Így Ő lett az ország első 4. danos női karate mestere. Hosszú évekig válogatott versenyző volt, sok szép sikert ért el. Mint edző több mint 30 éve tart edzéseket.

1995-ben kivált anyaegyesületébõl és megalapította klubunkat, az Új Budai SC-t. Civil foglalkozását (gyógytornász) feladta és minden idejét-energiáját a klub felvirágoztatására fordította. Nem volt hiába való ez az “áldozat”.

Tanítványai az évek során megszámlálhatatlan versenyt nyertek, kupák egész sorát hozták el különböző versenyekről. Korosztályos Magyar Bajnokokat, Európa Kupa és Világ Kupa győzteseket, Korosztályos és felnőtt Európa Bajnoki érmeseket nevelt ki sorozatban.

Eredményeink alapján a Budaörsi SC. (BSC) felkérésére 1998-ban megalakította a Budaörsi SC. Karate Szakosztályát, ide igazolva át a legeredményesebb versenyzőit. Így már a BSC színeiben nyertük meg az 1999. évi Felnőtt Férfi Kata Csapat Magyar Bajnokságot. A magyar karate közéletben aktív tevékenységet folytat, ezt jelzik a közreműködésével megrendezett sikeres versenyek (stílus utánpótlás és felnőtt Országos bajnokságok, Kupák, stb.). És itt a legnagyobb “vad”: 2011-ben mi rendeztük a Magyar Bajnokságot!

Több mint 30 éve a MKSz Bírói karának tagja, mint az ország első női “A” kategóriás bírója sokáig hétvégéről-hétvégére bíráskodott. 2000-ben munkája elismeréseként a Pest Megyei Karate Szövetség szakmai alelnökének választották, a Magyar Karate Szövetség 40 éves évfordulóján (2012-ben) életmű díjat vehetett át.

Hogy mennyire a szívén viseli a fiatalok sportolását azt az mutatja, hogy kurátora lett a Budaörsi “Sportoló Fiatalokért Alapítvány”-nak.

2003 február 2.-án Komáromban dr. Ilja Jorga 8. danos mester előtt vizsgázott 5. danra, 2016-ban megszerezte a 6. dan fokozatot.

Kategória:

Írta: shifu