Magyar Bajnokság

Közzétette


A múlt hétvégén került sor a magyar karate WKF versenyrendszerének legnagyobb eseményére, versenyére.
Újpesten, az UTE jégcsarnokában rendezték meg szombaton és vasárnap a Magyar Bajnokságot. Idén először a 14 alatti korosztályban évenkénti bontásban.

Szombaton a 14 év alatti korosztályokban jelentős csapattal indultunk. Az első nap eredménye is igen szép a Magyar Bajnokságon 11 érem: 3 arany, 2 ezüst, 6 bronz. Az utánpótlás kategóriákban nagyon jól szerepeltünk: az éremtáblázaton és a pontversenyben is második legjobb csapat lettünk! Békei Emese bronzérmes, Reményi Franciska bronzérmes, Békei Botond ezüstérmes. Aranyérmesek és Magyar Bajnokok lettek: Ormosi-Marek Lili, Kiss Réka, Császár Magor. Gratulálunk! Kis katásaink is remekül helytálltak, most először méretve meg magukat ekkorra mezőnyben. Néhány kép róluk is.


A haladók versenyében sajnos elmaradt az éremeső, itt is nagyon erős volt a mezőny, más stílusirányzatokból is jöttek át a legjobbak (hiszen a WKF karate lett olimpiai sportág), így még jobban örülhetünk az elért eredményeknek: Ádám Vivien katában és kumitében is bronzérmes, Németh Kristóf bronzérmes. Bronzérmes lett a lány 8-9 éves kata csapat (Ádám Vivien, Ország-Virág Dorka, Reményi Franciska). Bardócz Barnabás ezüstérmes! Itt nagyon hiányzott egy-két aranyérem. Többen küzdöttek még a bronzmeccsen, de sajnos nem jött nekik össze az éremszerzés (azaz ötödik helyezettek lettek). Néhány kép kumitéseinkről.


A második napon a 14 év felettiek mezőnyében már kisebb, de válogatott csapattal indultunk. 4 indulónkból mindenki érmet hozott: Borbás Botond kadet 2 helyezett. Borbás Hedvig junior 1 helyezett, Magyar Bajnok. Császár Csenge kadet 3 helyezett. Lány csapat (Szilágyi Zsófia, Császár Csenge, Borbás Hedvig) pedig 2.helyezett.


Köszönjük az edzőknek a felkészítést és a szülőknek, csapattársaknak a kiváló buzdítást (ami a második napra sem hagyott alább, sok 14 alatti versenyzőnk kijött ekkor is szurkolni). A tét nagy volt Borbás Bota kvalifikációja a tenerifei VB-re.

(Ui. Azóta már tudjuk, a szétmérkőzésen Bota nyert és kijutott. Gratulálunk!).

Kategória: , ,

Írta: shifu